Behandeling

Uw Optimens therapeut® kan en zal geen diagnose stellen, maar op basis van de diagnose van uw (huis)arts of specialist een behandelplan opstellen. Dit plan is afgestemd op de oorzaak van de pijn die gepaard gaat met uw aandoening.

Voor een optimale werking van Optimens Therapie® is het belangrijk om de eerste 6 behandelingen in een tijdsbestek van maximaal 2 weken uit te voeren. Bij aanvang van de therapie worden dan ook meestal meteen die 6 behandelingen ingepland. Een consult duurt 20-45 minuten.

Tijdens de therapie worden pads (plakelektroden) op het lichaam aangebracht. Het zelfgenezende vermogen wordt op gang gebracht en de "(pijn)cirkel" kan worden doorbroken. Dit is geheel pijnloos, u voelt mogelijk slechts een lichte tinteling.

Het effect van de eerste behandelingen is afhankelijk van de individuele reactie. Mensen met chronische klachten hebben meestal meer behandelingen nodig. Indien het lichaam positief reageert op de behandeling, maar de klachten nog niet verdwenen zijn, kan de behandeling nog 1 ŕ 2 maal per week worden voortgezet.


• Het zorgt ervoor dat het herstel versnelt en de pijn verdwijnt.
• In overleg met de arts kan eventueel worden geminderd met pillen of injecties.
• Langdurige werking, ook bij chronische aandoeningen, zonder bijwerkingen.